Griep- en pneumokokken vaccinaties 2022

Griep- en pneumokokken vaccinaties 2022

De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen van alle leeftijden met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Als u in een risicogroep zit, ontvangt u een uitnodiging voor de (gratis) griepprik. Een griepprik is niet verplicht. U kiest zelf om wel of niet van het aanbod gebruik te maken.

Bent u dit jaar tussen de 66 en 69 jaar (geboren tussen 1 januari 1953 en 31 december 1956)? Dan krijgt u naast de uitnodiging voor de griepvaccinatie ook een uitnodiging voor de gratis prik tegen pneumokokken. U kunt deze prik tegelijk krijgen met de griepprik. U krijgt de prik tegen pneumokokken dan in uw andere bovenarm.

Wanneer u voor de griepvaccinatie in aanmerking komt, krijgt u hiervoor een uitnodiging per post. Wilt u uw uitnodigingsbrief meenemen als u de griepprik komt halen?

De vaccinaties worden gegeven (let op! Niet op de praktijk);

Wanneer:    Dinsdag 1 november 2022

Tijdstip:      Staat vermeld in uw uitnodiging.

Plaats :        De Nieuwe KHL. Oostelijke Handelskade 44A. 1019 BN Amsterdam

U bent welkom op het tijdstip dat op uw brief staat aangegeven. Als u echt verhinderd bent, vragen wij u een mail te sturen naar: javaeiland@huisartsenjavaeiland.nl.  In verband met grote drukte aan de telefoon vragen wij u niet te bellen hierover.

Heeft u de uitnodiging voor het eerst ontvangen?

Als u deze uitnodiging voor de eerste keer ontvangt, is voor u onderstaande informatie van belang: De griepprik is voor mensen die extra risico lopen om ernstig ziek te worden door de griep. Als u de griepprik heeft gehad, is de kans dat u griep krijgt kleiner. Als u ondanks de griepprik toch de griep krijgt, wordt u minder ernstig ziek. De prik moet u elk jaar opnieuw halen; de beste tijd is tussen half oktober en half november. De prik geeft soms een dag wat pijn in uw arm, maar u wordt er niet ziek van.Translate »
Call Now Button