Herinneringsactie coronavaccinatie

Herinneringsactie coronavaccinatie

Herinneringsactie coronavaccinatie

Het responsteam van het RIVM adviseert mensen die hun basisserie, booster- of herhaalprik niet hebben gehaald dit alsnog te doen. Aanleiding hiervoor is dat mensen die de COVID-19-(booster)vaccinatie niet hebben gehad, vrijwel niet beschermd zijn. Op dit moment is er een duidelijke toename in het aantal besmettingen. Hoewel de op dit moment dominante BA.5 variant niet erg ziekmakend lijkt, kan het virus nog steeds ernstige gevolgen hebben voor kwetsbare groepen en zestig plussers. Vaccineren helpt tegen ernstige ziekte en ziekenhuisopnames en verkleint de kans dat je het virus overdraagt aan anderen. Voor iedereen die voor een booster- of herhaalprik is uitgenodigd maar deze nog niet heeft gehaald, is het van belang om dit alsnog te doen.

De herinneringsactie bestaat uit een aantal onderdelen:
1. In week 27 ontvangen de volgende mensen een herinneringsbrief voor een Coronaprik: a) Mensen geboren in 1962 of eerder die de herhaalprik niet hebben gehaald. b) Mensen van 18 jaar of ouder die de boostervaccinatie niet hebben gehaald.
2. Vervolgens stuurt de GGD een sms met praktische informatie over bijvoorbeeld vaccinatielocaties.
3. Gelijktijdig wordt landelijk publiekscommunicatie ingezet om deze herinneringsactie te ondersteunen.

Aandachtspunten
• Na een doorgemaakte infectie blijft de voorgeschreven interval van 3 maanden gelden.
• De boodschap aan 18-59 jarigen zonder herhaalprik blijft ‘Er is geen noodzaak’. Volwassenen van 18 t/m 59 jaar, die niet tot de specifieke doelgroepen van de herhaalprik behoren, zijn voldoende beschermd tegen ernstige ziekte door corona na de basisserie en een boosterprik. Volgens de Gezondheidsraad hebben zij daarom geen herhaalprik nodig.

Meer informatie
Meer informatie over de herhaalprik vindt u op de volgende websites:

https://www.rivm.nl/covid-19-vaccinatie/vragen-achtergronden/herhaalprik-tegen-corona

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-vaccinatie/aanpak-coronavaccinatie/herhaalprik

 

 Translate »
Call Now Button